Газифицираха всички училища и детски градини в Червен бряг

Региони

25-01-2014, 13:40

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Асен Петров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Община Гулянци с награда за най-много спечелени проекти

В битовия сектор обаче абонатите са едва 10

Процесът на газификация на общинските учебни и детски заведения в Червен бряг вече е финализиран, информират от общината.

В стратегията за развитие на Община Червен бряг за решаването на проблемите, свързани с отоплението на града, е предвидено изпълнението на проект за газификация в обществено-комуналния, битовия и промишления сектор. Газоразпределителната мрежа в Червен бряг е поверена на "Черноморска технологична компания" АД. Изградената до момента газоразпределителна мрежа в града е около 5 километра и половина. Освен общински училища и детски градини със синьо гориво се отопляват яслата, спортната зала, МБАЛ и читалище „Н. Й. Вапацаров”. Със средства от съответните министерства пък са газифицирани останалите учебни заведения – ПГМЕТ „Девети май”, ТГ „Васил Априлов” и ПГХТ „Юрий Гагарин”.
В битовия сектор обаче абонатите са едва 10.
Ползвателите на този вид отопление са категорични, че след промяната на енергоносителите, достигнатите икономии на разходи за гориво са близо 50%. А успоредно с това е съхранена и природната среда, в резултат на намаляване на вредните емисии в атмосферата от въглероден диоксид и сяра.