Берое взе македонски национал!

Спорт

25-01-2014, 14:11

Снимка:

Официален сайт на Берое

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Стефан Спировски е четвъртото попълнение на заралии

Треньорското ръководство на „Берое“ одобри намиращия се на проби македонски футболист Стефан Спировски и днес той подписа своя договор с клуба. Националът на западната ни съседка се присъедини към лагера на отбора на 14 януари и взе участие в първата контролна среща на „зелено-белите“, като изигра 90 минути при победата с 3:1 над „Ботев“ (Гълъбово).

Това е четвъртият нов играч, който се присъединява към „Берое“ през зимния трансферен прозорец. Преди него клубът привлече Николай Чипев, Самир Аясс и Илия Мунин.

Стефан Спировски е роден на 23 август 1990 година в Битоля, днешна Македония. Играе като централен полузащитник.

От 2007 до 2009 година играе за „Пелистер“ (Битоля) в Македония. За „зелено-белите“ записва 42 мача, в които отбелязва 2 гола. През зимната пауза на 2009/2010 година преминава в „Борац“ (Чачак). Изиграва 51 мача и вкарва 2 попадения за два сезона и половина. В края на сезон 2011/2012 „Борац“ отпада от сръбската първа лига и поради тази причина Спировки преминава под наем в македонския първодивизионен „Работнички“ (Скопие). През настоящия сезон се завръща в „Борац“, но записва два мача с екипа на „романтичарите“ като резерва.

Спировски е преминал през всички национални гарнитури на Македония. Има два мача за Македония U17, три за Македония U19 и 21 срещи с екипа на младежкия национален тим на западната ни съседка до 21 години, в които има и 2 отбелязани гола.

На 10 август 2011 година дебютира за мъжкия тим на Македония в контрола срещу Азербайджан. От тогава досега е играл в 4 срещи за Македония. За последно е в състава на националния тим в контролата срещу България, която Македония спечели с 2:0. Мачът бе дебютен за националния тим на България за нападателя на „Берое“ Венцислав Христов.