Край! БСП в Стара Загора умря

Мисия

25-01-2014, 16:35

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Делегати и депутати уплашени: Сложихме кръст на Столетницата под Аязмото

Общинската партийна конференция на БСП потвърди разкритията на „Стара Загора Утре” от последните дни за тотално разцепление в организацията. Конференцията днес прекрати рабора поради липса на кворум, което не се е случвало досега в историята. Конференцията ще продължи на 1 февруари от 9:00 часа в "Мериан Палас". След почивката в зала бяха 154 делегати, при необходими 170.

На практика това означава, че общинската конференция не може да взема решения и прекратява работата си, каза водещият, депутатът Георги Гьоков. След края на сбирката повечето присъстващи отчетоха, че това е краят на БСП в Стара Загжора и докато Станишев е на власт в СТолетницата, под Аязмото няма да има силна партийна ядка.

СТАРА ЗАГОРА ИЗРИГНА СРЕЩУ ЛАФКИТЕ НА ПЕЕВСКИ - ВИЖ ТУК

"Това, което виждам днес потвърждава подозренията ми, че общинската организация в Стара Загора боледува. Не е време за време разделно. Въпросът е гледаме ли на БСП като кауза, можем ли да подтиснем егото си и личните си противоречия. Не трябва да си позволяваме да пренареждаме дневния ред на България в Европа. Нашата задача е да предложим една по-добра конфигурация за Европейски парламент, защото евентуален неуспех за БСП на евровота, ще постави въпроси за легитимността на това управление", коментира секретарят на Националния съвет на БСП Емил Костадинов пред „Дарик”.

Според областния председател на партията Васил Самарски с апаратни игри няма да се постигне обединение, а гласът на Стара Загора днес очевидно няма да бъде чут. Самарски призова конференцията да продължи работата си, а набелязаният за анатемосване първановист Илия Златев да влезе в ролята на обединител и да повика колегите си в зала.

Отговорът на Илия Златев беше категоричен: "Днес ние ударихме кръст на организация с 120-годишна история. Мога много да говоря, но не е сега момента. Само ще кажа, че има председател на конференцията и е негово задължение да повика хората".

КАК СЕ РАЗДАВАТ ДИРЕКТОРСКИ ПОСТОВЕ НА КОМУНИСТИ ПОД АЯЗМОТО - ВИЖ ТУК

Неудовлетворението си от спряната конференция изрази и областният управител Живка Аладжова, която припомни защо е против сегашния ръководител на местната организация.
"В труден за БСП момент, 17 от местните членове на партията поискаха оставката на Сергей Станишев и националното ръководство". По думите й БСП в Стара Загора се нуждае от диалогичен председател.

"Болно ми е, че в Стара Загора ние нямаме партийна организация", сподели пред делагатите депутатът Георги Гьоков. "ГЕРБ в Стара Загора прави политика, а ние се занимава със себе си. Излизането от конференцията днес на нашите съпартийци спаси председателя Илия Златев, но само временно".