Партийна дисциплина: Избраха за водач на листата Станишев

Мисия Добрич

25-01-2014, 17:30

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Пак поискаха оставката на Владимир Калчев

На отчетна конференция на БСП, Добрич днес бе гласувана листата от предложените от основните партийни организации кандидати за евродепутати. Гласуването бе явно. Четирима, от общо 14 включени в нея, си направиха отвод. Първите в листата са Сергей Станишев, Антон Кутев, Георги Георгиев, Евгени Кирилов, Илияна Йотова и други, съобщи ИА Добруджа.

На форума бе одобрен и отчета за работата на общинската структура. Конференцията реши да се обърне с декларация до Националния съвет, в подкрепа на ръководството на партията и на правителството.

В началото на форума, делегатът Диян Дяков обяви, че голяма част от присъстващите в залата не плащат членски внос и нямат място в нея, днес. Освен това, според думите му, от две години насам, партията имитира дейност. Според Калчев, едни и същи лица, на всички конференции, се опитват да създават смут и да объркват хората. „Това са хората, които през целият този мандат не успяха да реализират амбициите си за ръководни постове в БСП. В техните действия има постоянна практика, винаги да се неглижира ръководството на партията, да се неглижира самата работа на общинските партийни организации, да се поставя под съмнение съществуването на основни партийни организации, което създава напрежение и недоволство вътре в организацията". Той изтъкна, че общинската партийна организация показа, че в последните години печели доверието на гражданите, въпреки че това не е лесно.

Делегатът Жечо Попов предложи, днес, председателят на партията и цялото ръководство да подадат оставка и да се пристъпи към нова конференция, но след гласуване, предложението не бе прието.

Владимир Калчев коментира, че това е постоянното мнение на Попов, според което, ръководството е некадърно и такова предложение той прави на всяка конференция.

 

Днес се състоя и 22-ра конференция на Общинската партийна организация на Добричка община. Делегатите на форума гласуваха явно и анблок предложенията, издигнати от основните партийни организации, след проведени събрания, за евродепутати  - Илияна Йотова с 65,3%, Сергей Станишев – 23,5% и Драгомир Стойнев с 11,2% гласове. Делегатите на конференцията застават единодушно зад направените предложения, заяви Надежда Василева, председател на Общински съвет на БСП Добричка община, цитирана от ИА Добруджа.
Социалистите заявиха своето категорично разграничение от тези, които работят и подкрепят листата на АБВ и настояват, същите, да бъдат изключени от редиците на партията.