Нейнски - първи кандидат евродепутат на "Синьо единство"

Мирослав Стефанов е областен, а Любка Иванова общински лидер

"Синьо единство" проведе първото заседание на Националното представителство на партията в Стара Загора, на което беше избрано и ръководство. Мирослав Стефанов е избран за председател на областната структура на партията, а Любка Иванова за общински лидер.

Надежда Нейнски със сигурност ще бъде един от кандидат евродепутатите на "Синьо единство", а останалите имена ще станат ясни до две седмици. Днес бяха приети критериите за номинации. Председателят на сините Христо Панчугов заяви, че листата им за евроизборите ще бъде лицето на бъдещата дясна модерна партия в страната.

Заедно с евродепутата Надежда Нейнски те представиха политическата платформа на "Синьо единство" - модерна държава, европейско управление, активни граждани и непримирима битка с подмяната на десницата в опит да бъде контролирана. Панчугов заяви, че си поставят ясната цел да се проведе реален дебат за десницата, за да се посочат грешките на предишните избори, заради които за пръв път от 1989г. насам в парламента няма автентична десница. Той бе категоричен, с това ръководство дебатът предстои, а неговото начало ще бъде от изборите за евродепутати тази година.

"Синьо единство" няма да търси коалиция на всяка цена, каза на пресконференция евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й, ще се води диалог чрез отворена листа и ще търсят доверието на избирателите.