Как гримът може да ви разболее?

Животът

27-01-2014, 06:00

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Естествени методи за покриване на прошарената коса

Има ли опасна козметика и коя е тя?

Красотата може да бъде опасна за здравето, ако използвате некачествена козметика. Ето как козметиката може да навреди на здравето ви, кога и защо е опасна и как да избегнете рисковете за здравето си?

Коя козметика е опасна?

Основен проблем са съставките в козметичните продукти, много от които са смятани за канцерогенни. Най-често се говори за вредата от парабени, а сред опасните съставки попадат още натриев лаурет сулфат, формалдехиди, ланолин,  титаниев диоксид, pH  под 4,5, полиетилен гликол, триклозан и др.

Козметика с изтекъл срок на годност, дори и да е с качествени съставки, може да бъде много по-опасна за здравето ви, отколкото предполагате. Ето защо, когато купувате козметика, обръщайте внимание на срока й на годност, и периодично преглеждайте козметиката си у дома и изхвърляйте вече негодната.

Опасно ли е да се спи с грим?

Това е редовна практика за много жени, но заспиването с грим е твърде нездравословно, така че колкото и да ви се спи, отделете 5 мин., за да почистите лицето си. В противен случай порите остават запушени твърде дълго време, което може да причини образуване на комедони и акне, както и преждевременно застаряване на кожата поради драстичното намаляване на колаген, отговорен за еластичния и свежия й вид.

Как може козметиката да навреди на здравето ви?

Некачествената козметика или тази с изтекъл срок на годност може да причини алергия, кожни възпаления изразяващи се в зачервяване, сърбеж, подуване, обрив, нежелана пигментация, състаряване на кожата като резултат от изсушаване и загуба на еластичност, поява на акне, запушване на порите и невъзможност за отделяне на токсините от тялото през нея, поява на комедони./Източник: rozali.com