Седмицата: На поправка

Астрологична прогноза за 27януари - 2 февруари

Последната седмица на януари отново ще ни напомни, че 2014та, особено нейната първа половина, ще бъде време на остри конфликти и революционни обрати. Уран и Плутон отново ще напомнят за себе си, при това на фона на астрологична обстановка, при която липсват хармонични астрологични взаимодействия, позволяващи алтернативи за разреждане на напрежението. Сериозното участие на Юпитер в небесния конфликт подчертава значението на социалното недоволство и противопоставянето между интересите на органите на управление и тези на народните маси. В горещите точки по света, включително и у нас, можем да очакваме изостряне на напрежението, нова вълна от протести и обществени вълнения, както и подчертана тенденция за силово разрешаване на конфликтите.

Част от събитията през тази седмица ще ни върнат към нерешени през лятото на 2013 въпроси от обществено-политически характер. Натискът за тяхното решаване ще се запази през целия февруари, подчертавайки отново необходимостта от реорганизация или тотален разпад в стари, изживели времето си структури на управление, методи и начин на мислене. Важен акцент в този процес е противопоставянето на Юпитер и Плутон, който представа ключова фаза в развитието на цикъла между двете планети, обуславящи финансово-икономическите процеси по света. Можем да кажем, че през  зимата и пролетта на 2014 светът ще се изправи пред всички проблеми, породени от световната финансово-икономическа криза, възникнала в началото на цикъла през 2008г. И ще трябва да ги реши. А пред световните лидери ще стои огромното предизвикателство да действат в съгласие с общочовешките добродетели и да не повтарят грешките на миналото с по-лесни, но не дотам достойни решения, посредством военни конфликти и половинчати икономически реформи.

Бизнесът, деловите партньорства и личните връзки ще бъдат във фокуса на личните ни преживявания през тази седмица. Малко преди да завърши своето ретроградно пътешествие Венера също се включва в конфликта между Юпитер, уран и Плутон, подсказвайки, че обществените процеси за мнозина могат да се окажат лични преживявания. Жени с власт и авторитет могат да се окажат във фокуса на общественото недоволство или просто да бъдат превърнати в изкупителни жертви на съмнителни интереси.Нежната половина на човечеството ще обере напрежението и в личните драми, като отново можем да очакваме покушения или проява на агресия към жени, целящи постигането на материални изгоди или изцяло суицидни прояви, мотивирани от гняв, ревност и желание за притежание.

Недостижими цели, завишени очаквания и неоправдани амбиции могат да станат повод за поемането на неоснователни финансови рискове, които не само през предстоящата седмица, но и през целия февруари могат сериозно да застрашат устойчивостта на бизнеса. Онези, които са имали неблагоразумието да ги поемат в миналото, сега могат да се изправят пред последствията, претърпявайки сериозни загуби. Ограничете разходите и се въздържайте от инвестиции. Натискът на обстоятелствата и без това ще подчертае необходимостта от икономии.

В партньорствата от делови и личен характер настъпва време на сурова преценка на полезността и ефективността от сътрудничеството. Този процес вероятно ще предизвика преразглеждане на постигнати ви миналото споразумения и разтрогване на договори, а конфликтите в интимните партньорства имат реален потенциал да доведат до разпад на взаимоотношенията. В случай, че желаете да ги съхраните ще трябва да демонстрирате готовност за отстъпки. Не забравяте, че Слънцето във Водолей ни отправя послание за непривързаност и равнопоставеност във взаимоотношенията. Трябва да бъдем готови да предоставим на другите свободата, която желаем за себе си.