Инспекторатът и МВР по следата на училищния "атентатор" в Пловдив

Мисия Пловдив

27-01-2014, 11:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фалшифи сигнали затвориха три училища само за седмица

Има заподозрян ученик за бомбените заплахи в пловдивски гимназии, съобщи Антоанета Пакова, началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив. МВР работи сериозно и е в подозрение за едно дете, подало два сигнала през миналата седмица, но засега няма крайни заключения, поясни Пакова, съобщава Фокус.

Миналата седмица сигнали за бомби затвориха три училища в Пловдив. От инспектората се надяват учениците да знаят добре, че подаването на такъв фалшив сигнал е подсъдимо и се наказва от закона. Най-вероятно причината за това са класните работи през този период, смята Антоанета Пакова.

Все още няма постъпила информация за училища, които са затворени заради снега. Очаква се в ранния следобед това да се разбере със сигурност, каза още началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив. Следи се и епидемичната обстановка и отсъствията на учениците заради грип. Информацията ще се обобщи от РЗИ. За миналата седмица бройката на отсъстващите не е била достатъчна, за да бъде обявена грипна ваканция.