Ловят подпалвачите на контейнери в Пловдив

Мисия Пловдив

27-01-2014, 12:20

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Система за разделно събиране на отпадъци в "Централен"

На територията на район „Централен” е въведена система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. През последната година зачестиха посегателствата върху цветните контейнери, като броя на унищожените чрез палежи и счупване постоянно расте. По този начин се нанасят значителни материални щети на организацията по оползотворяване и водят до намаляване ефективността на изградената система за разделно събиране, алармират от районната администрация.

За незаконните посегателства върху цветните контейнери на територията на общината са уведомени Пловдивски общински инспекторат, ОД на МВР – Пловдив и др.

Кметът на район „Централен” г-жа Райна Петрова се обръща към гражданите с молба за съдействие при констатиране на подобни посегателства, като сигнализират за нередности, свързани с използването на цветните контейнери, на телефоните на Пловдивски общински инспекторат – 032/625650, 032/625660 и 6111, на районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания, при всеки случай на злонамерено запалване или кражба на контейнер в града.