Съкратен процес за клошаря, който прободе мъж с ножица в центъра на Бургас

Окръжният съд изслуша обясненията на подсъдимия и разпита пострадалото лице

Бургазлията Румен Асенов, който е подсъдим за опит за убийство, днес е изправи пред Темида. Той ще отговаря по обвинения в това, че на 15 април м.г. в Бургас, е направил опит умишлено да умъртви жител на града, като му е нанесъл с ножица две прободни рани в ляво в областта на шията — едната под ръба на долната челюст, а другата в областта на ларинкса,като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

По молба на подсъдимия и неговия защитник съдът допусна делото да бъде разгледано при условията на съкратено съдебно следствие, като страните се съгласяват да не бъдат разпитвани свидетелите и вещите лица, с изключение на пострадалия, а при постановяване на присъдата да се вземат предвид протоколите за процесуалните действия в досъдебното производство.

Състав на Окръжния съд изслуша обясненията на подсъдимия и разпита пострадалото лице.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас за следващото съдебно заседание ще бъде призовано вещото лице, изготвило заключение по съдебно-медицинска експертиза за причинените на пострадалия увреждания. То трябва, след като се запознае със събраните в съдебното заседание днес гласни доказателства от пострадалия, да отговори, дали начинът, по който той обяснява, че е бил наранен, води до промени в извода за механизма на причиняване на уврежданията в представеното заключение.

Според обвинителния акт вечерта на 15.04.2013 г. пострадалият срещнал случайно в градинка в центъра на града бившия приятел на своята приятелка. Двамата разговаряли за нея, след което й позвънили да отиде при тях. Докато тримата говорели, до тях застанал подсъдимият, който усетили, че бил употребил алкохол. В обвинителния акт е посочено, че пострадалият го блъснал по рамото, след което започнали да си разменят удари. Подсъдимият му причинил две прободни рани с остриетата на ножицата, която носел у себе си.  

Делото е отложено за попълване с доказателства и ще продължи на 18.02.2014 г. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен