„Големите надежди” продължава търсенето на музикални таланти в Добрич

Добрич Лайф

27-01-2014, 16:47

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Най-новото шоу на Нова посреща талантливите деца на Добруджа

Добрич е следващата спирка от кастинг турнето на екипа на най-новото шоу на Нова – „Големите надежди”. Североизточният град, основен за региона на Добруджа, ще посрещне кастингите за предаването на 29 януари (сряда) в Хотел България /пл. "Свобода" 8/, където най-талантливите пеещи деца от града и региона ще имат възможност да покажат музикалния си талант.

 Големите надежди на Добрич ще се изправят пред екипа на формата, за да докажат, че заслужават да излязат на голямата сцена. Всяко дете на възраст между 4 и 14 години ще трябва да се представи с две изпълнения – едно на български и едно на чуждестранен език. Избраните песни трябва да бъдат известни родни и световни поп и рок хитове. Задължително условие за всички таланти е да бъдат придружени от свой родител или настойник.

 Малките претенденти от Добруджа ще се изявят пред екип от утвърдени и доказали се имена на родната музикална и шоу сцена. Сред тях са музикалният продуцент на предаването Дони; главният сценарист Влади Априлов, познат още и като актьор, певец и шоумен; половинката от известния дует Шик – Краси Гюлмезов, както и човека, с чиято музика е открита най-високата сграда в света Бурдж Халифа в Дубай – Васил Иванов – Декстър.

 

След успешния старт на кастингите във Враца вчера, днес Велико Търново се превърна в сцена на втория кастинг за предаването. Явилите се кандидати направиха конкуренцията още по-оспорвана. Голяма част от тях са участвали в национални и международни конкурси и продължават да развиват уменията си в музикални школи във Велико Търново, Горна Оряховица, Търговище, Свищов и Ловеч.

 Сред тях се открои 13-годишно момче от Горна Оряховица, заело престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения. Миналото лято то се явило и на кастинг за X Factor, но въпреки че смаяло екипа на предаването, не било допуснато до следващия етап заради възрастта си. Сред атрактивните кандидати във Велико Търново бяха и две сестри, на 13 и на 9 години. Едната се похвали с участие на множество международни и национални конкурси и изуми журито с гласовите си способности, като изпълни песни на Маргарита Хранова и Лара Фабиян. По-малката й сестра отпразнува рождения си ден в компанията на вокалните педагози на „Големите надежди“ с „Майчице свята“ и руската народна песен „Валенки“.

 

След Добрич кастингите ще продължат в градовете Варна (30 януари), Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона ще настъпи в столицата, където прослушванията ще продължат цели три дни (от 3 до 5 февруари).