Наш циганин улучи 7 млн. евро на тото

Животът

27-01-2014, 17:25

Снимка:

vsekiden.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Късметът няма етническа принадлежност. В това се убедил наш циганин от хасковското с. Криво поле, който в средата на септември 2013 г. спечелил 7 млн. евро от гръцко тото, пише vsekiden.com. Ромът просел в южната ни съседка заедно със сина си. Щастието го споходило, когато с получена милостиня от 5 евро сънародникът ни си купил кафе и закуска. Вместо ресто обаче циганинът си взел за 1,5 евро тото фиш, който по-късно ударил джакпота.

Поради факта, че печалбата паднала в град Катоневрокопи, недалеч от границата с България, гръцките медии още тогава предположиха, че щастливецът може да не е грък. Заради голямата печалба пък много българи се юрнали към малкото градче, разположено само на няколко километра от ГКПП „Илинден". Ентусиазираните нашенци не жалели пари в името на тото късмета - пускали фишове от 30 и 50 евро.

„При нас живеят бедни хора и играят на дребно. Иска ми се да вярвам, че парите са отишли на правилното място", споделиха пред медиите семейство Амарантиду, в чийто тото пункт падна тлъстата печалба. Числата, направили от просяка милионер, са: 4, 13, 24, 33, 35 и джокер 12. Засега не е ясно кога циганинът е взел печалбата и дали изобщо се е върнал да живее в България.

Ясно е обаче, че по съвет на специално наети адвокати, анонимният ром е вложил парите си в швейцарска банка. Като благодарност за нечаканото щастие новоизлюпеният богаташ изпратил в родното си Криво поле два тира с хранителни продукти, които били раздадени в ромската махала.