Здраво момиче изпадна в будна кома

Животът

28-01-2014, 16:11

Снимка:

Facebook

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Два месеца чакат 22-годишната Мадлена да отвори очи

Датата е 25 ноември 2013 година. Мадлена Стоилова се приготвя за рождения ден на приятеля си, когато внезапно й прилошава. Тя се обажда на любимия и му казва, че не й е добре, лявата й ръка изтръпва и затваря телефона. Докато той пристигне, 22-годишното момиче вече е в безсъзнание. Животът на семейството и приятелите й се променя напълно. Мадлена е приета в столична болница. Там й правят животоспасяваща операция на мозъка в следствие на спукана аневризма. От тогава тя е в състояние на будна кома.

Лечението, поето от Здравната каса, спира в момента, в който болният излезе от интензивното отделение. Мадлена е настанена в хоспис, тъй като престоят в домашна обстановка е невъзможен. За нея са нужни 24-часови грижи и постоянно лекарско наблюдение.

"За една седмица Меги претърпя две операции. Първата бе за премахване на образуван съсирек в мозъка. Преди броени й поставиха регулируема клапа, която да нормализира налягането и да премахне напрежението в мозъка й, каза за Plovdivutre.bg майката Мария Стоилова. Семейството ни потърси, за да разкажем историята на момичето и да отправим заедно молба за човечност. "Тя отново показа колко е силна и борбена! С нейна помощ вярваме, че много скоро ще се събуди и ще може да се усмихва непрекъснато", убедена е майката.

Близките на Меги и лекарите, които се грижат за нея, са обнадеждени след последните две интервенции. По мнениено на специалистите тя трябва да е в пълно съзнание до 2-3 дни. Единственият контакт, който е правила преди броени дни, е бил с очи. "Вече се опитва да движи и ръцете си", споделя майката.

Меги спешно се нуждае от пари, за да продължи престоят в хосписа. На месец са необходими средно около 6000 лева за лечение и медикаменти. Сумата е непосилна за семейството й.

Открита е официална банкова сметка, по която всеки желаещ може да преведе средства, за „Да помогнем на Меги” да се събуди!

Банка ДСК
Валута: BGN
IBAN: BG85STSA93000021476397
BIC: STSABGSF

Сметка в EUR:
IBAN: BG68STSA93000021476412
BIC: STSABGSF

Над 500 души в България са в будна кома. Всяка година 8 от тях "излизат" от реанимациите и търсят пари, за да отворят очи. Веднъж напуснали интензивното отделение, пътят за тези пациенти е неясен...