Гримът е опасен - може да ви разболее!

Животът

28-01-2014, 12:38

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Как може козметиката да навреди на здравето ви?

Красотата може да бъде опасна за здравето, ако използвате некачествена козметика. Ето как козметиката може да навреди на здравето ви, кога и защо е опасна и как да избегнете рисковете за здравето си?

Коя козметика е опасна?

Основен проблем са съставките в козметичните продукти, много от които са смятани за канцерогенни. Най-често се говори за вредата от парабени, а сред опасните съставки попадат още натриев лаурет сулфат, формалдехиди, ланолин,  титаниев диоксид, pH  под 4,5, полиетилен гликол, триклозан и др.

Козметика с изтекъл срок на годност, дори и да е с качествени съставки, може да бъде много по-опасна за здравето ви, отколкото предполагате. Ето защо, когато купувате козметика, обръщайте внимание на срока й на годност, и периодично преглеждайте козметиката си у дома и изхвърляйте вече негодната.

Опасно ли е да се спи с грим?

Това е редовна практика за много жени, но заспиването с грим е твърде нездравословно, така че колкото и да ви се спи, отделете 5 мин., за да почистите лицето си. В противен случай порите остават запушени твърде дълго време, което може да причини образуване на комедони и акне, както и преждевременно застаряване на кожата поради драстичното намаляване на колаген, отговорен за еластичния и свежия й вид.

Как може козметиката да навреди на здравето ви?

Некачествената козметика или тази с изтекъл срок на годност може да причини алергия, кожни възпаления изразяващи се в зачервяване, сърбеж, подуване, обрив, нежелана пигментация, състаряване на кожата като резултат от изсушаване и загуба на еластичност, поява на акне, запушване на порите и невъзможност за отделяне на токсините от тялото през нея, поява на комедони. / rozali.com