МГЕРБ–Стара Загора обогати библиотечния фонд в Хрищени и Могила

Старозагорката Соня Николова дари над 120 книги, чиито заглавия са сред най-доброто от българската и световната класика.

С няколкостотин книги бяха обогатени читалищните библиотеки в старозагорските села Хрищени и Могила, като част от инициативата на Младежки ГЕРБ „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“.

Кампанията продължи една седмица и събра заглавия както от световната класика, така и от най-съвременната българска и чуждестранна литература.
В инициативата се включиха десетки старозагорци, като някои от книгите пристигнаха в офиса на ПП ГЕРБ с пратки от Варна и София. Старозагорката Соня Николова дари над 120 книги, чиито заглавия са сред най-доброто от българската и световната класика.

Читалището в с. Могила ще получи 100 книги дарение от общинския съветник от ГЕРБ Маноил Манев.“Обогатяването на фондовете на двете библиотеки е само един пример за това как с малко усилия може да се постигне много”, каза организационният секретар на МГЕРБ Стара Загора Радостин Танев. Доброто е най-чисто и силно, когато е сторено без очакване на нищо в замяна. Надяваме се все повече млади хора да намират време за четене на книги, защото това е незаменимо удоволствие.
Кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“ се провежда в рамките на инициативата на евродепутата Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас“.