В Казанлък почистват снега и ледените висулки

Мисия

28-01-2014, 13:18

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължава снегопочистването в Казанлък

Общинска комисия извършва проверки

През нощта и от  ранна утрин днес работници в Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“  са опесъчавали улиците на Казанлък и почистват ръчно тротоари и подходи към сгради и заведения за обществено ползване.  Извозва се и снегът, събран до автобусните спирки. Двете вишки на Общинската фирма почистват пътни съоръжения и обществени сгради от ледени висулки. Почистен е надлезът „Кремона“, в момента се почиства надлезът към „Арсенал“.

Комисия от Община Казанлък, ръководена от заместник-кмета по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева,  извършва щателна проверка на всички възлови места, пътни съоръжения и обществени сгради, на училища, детски, здравни и социални заведения на територията на града за тяхното състояние след падналия сняг и минусовите температури. Целта е да се установи къде все още има ледени висулки на сгради и съоръжения или на заледени участъци в подходите към места и заведения с обществено значение с цел своевременното им отстраняване.

Собствениците на частни сгради и живущите в жилищни блокове трябва да организират почистването на ледените висулки от покривите на сградите, ако има такива. По населените места отговорността за снегопочистването е на кметовете на кметства.

Дежурен телефон на Община Казанлък за сигнали на граждани – 9431/63880.