40 хил. лв. за туризма през 2014-та

Мисия Добрич

28-01-2014, 13:38

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Приеха програмата за развитие на туризма

40 000 лв. са средствата за финансиране на Програмата за развитие на туризма в Община град Добрич през тази година. Сумата бе приета на редовното заседание на Общинския съвет днес.
През 2014 г. ще продължи изпълнението на дейностите по проекта „Пъстрото лице на Добруджа”. Акцент тази година ще бъде рекламата на района като туристическа дестинация и разработените туристически маршрути. Ще се използват различни рекламни продукти, като мултимедия, интернет, печатни материали, рекламни билбордове, указателни и информационни табели, винили за летищни кутии. Предвидено е излъчване на рекламен клип и филм.
Община град Добрич ще участва в три международни туристически борси – в София, Берлин и Букурещ. Част от дейностите по изпълнявания проект за реконструкция и обновяване на градския парк „Св. Георги” също са свързани с програмата за развитие на туризма в града. 22 000 лв. са предвидени за реконструкция на мост в градския парк, 9 000 лв. – за организиране и провеждане на фестивал на талантите, 9 000 лв. – за реклама на туристическия продукт на общината и за участие в специализирани борси и изложения. Предвидени са средства и за издаване на музикален албум на ПФА „Добруджа”.
През миналата година постъпилите суми в бюджета на общинската администрация от туристически данък са били 36 136 лв.