Ремонтират читалището в село Ясна поляна по европроект за 230 хил. лв.

Парите

28-01-2014, 13:59

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музеят Толстой в Ясна поляна с нови експонати

Средствата ще бъдат инвестирани в сградата инфраструктурата около нея

Читалище "Л. Н. Толстой 1926 г." в село Ясна Поляна ще бъде ремонтирано по европроект. В следващата една година средствата ще бъдат инвестирани в реконструкция и ремонт както на сградата на читалището, така и за обновяването на инфраструктурата около него.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 232 305,77 лв. без ДДС бе подписан от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов. Проектът ще бъде реализиран по програма за развитие на сектор "Рибарство" /2007 – 2013/ от стратегията на МИРГ "Приморско – Созопол – Царево”. 

В читалището се съхранява музейната експозиция "Българската Ясна поляна", която е посещавана от голям брой български и чуждестранни туристи. Една от целите на проекта е да повиши интереса към Ясна поляна и община Приморско, като туристическа дестинация.

"Реализацията на проекта ще допринесе за съхранението на българските народни обичаи и традиции, обогатяването на знанията на местните жители и приобщаването към ценностите и постиженията на науката, културата и изкуството", казаха от местната администрация.