Нова идея: Египетски плаж удължава сезона в Поморие

Сред интересните хрумвания са и развитието на курорта като сърф дестинация и изграждането на Винен музей

Възможността за развитието на Поморие като сърф дестинация, по-добро управление и начините за експлоатация на поморийското езеро с изграждането на Общински египетски плаж и възстановяването на Общинската калолечебница са част от идеите, които бяха обсъдени днес на сформирания от кмета Иван Алексиев консултативен съвет.

Възможността за развитие на винен туризъм със създаване Музей на виното, подобряване визуалната атрактивност на града, както и удължаване на туристическия сезон с популяризирането на  провеждащите се в Поморие научни конференции и културни събития, бяа също част от интересните хрумвания.

Създаването на съвета е част от Програмата за управление 2011-2015, одобрена с решение на ОбС Поморие. В него участват представители на фирми и организации в сферата на бизнеса, туризма, строителството, образованието. Той ще действа до 2015 г., а срещите ще бъдат веднъж на три месеца. Темите да бъдат публично обявявани преди обсъждането им.

"Важно е сформирането на Консултативния съвет по икономическо развитие и растеж да се случи сега, когато Община Поморие навлиза в новия програмен период 2014-2012 г. и започна изпълнението на проект за изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие. От изключително значение за изработване на плана е участието на местната общност – жителите на града, неправителствените организации, професионалните сдружения, представителите на бизнеса.

Особено ценно е тяхното мнение, както в процеса на проучване на проблемите на града, така и при избора на проекти, чрез които ще бъде търсено европейско финансиране", каза кметът Иван Алексиев.