Тази нощ и утре – много сняг в Родопите

Мисия Пловдив

28-01-2014, 17:26

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите леко ще се повишат

През нощта валежите ще обхванат страната, като в повечето места ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд, възможни са поледици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Утре валежите от сняг в много райони ще продължат, ще се образува нова снежна покривка. Вятърът от североизток постепенно ще се ориентира от север, северозапад, в Източна България временно ще е силен. Главно там и в планините ще има виелици и навявания. Значителни количества се очакват в Родопската област и Източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната и временно разкъсване на облачността. Минималните температури ще са от около минус 8 в Северозападна България, до 1-2 градуса по Южното Черноморие. Максимални - предимно между минус 5 и 0, в крайните югозападни райони до 6-7.

Очакванията за Пловдив са за снеговалиж през нощта и утре сутринта. До обяд снегът ще премине в дъжд, който ще спре късния следобед. Минималните температури за града ще са около минус 3 градуса, а максималните до 4.

През нощта срещу четвъртък процесът на спиране на валежите и разкъсване на облачността от югозапад ще продължи и сутринта само в Североизточна България все още ще превалява сняг, но и там валежите ще спрат, вятърът ще отслабне.