Жълт код за опасно време в осем области на България

Предупредителният код за потенциално опасно време ще е в сила за областите Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна и Бургас

Жълт код е обявен за осем области на Североизточна и Източна България за 29 януари, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупредителният код за потенциално опасно време ще е в сила за областите Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. В тези области ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Ще вали сняг, предимно интензивен и ще се образуват преспи. По крайбрежието валежите ще са от дъжд и сняг, ще има условия и за поледици. Във вътрешността на областта валежите ще са от сняг, ще се образуват преспи.

Минималните температури ще са от около минус 8° в Северозападна България до 1-2° по Южното Черноморие. Максималните - предимно между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 6°-7°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за януари.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"