ВИЖ къде каква е ситуацията в Бургаско след новия сняг

В община Руен - традиционно най-тежко

Движението на товарни автомобили на територията на община Карнобат се преустановява за известен период от време, тъй като в региона има нулева видимост, обилен снеговалеж и силен вятър. От полицията съобщават, че има голямо струпване на товарни автомобили в района на Ришкия и Айтоския проход.

Затворени за движение са вътрешните пътища на територията на община Айтос, тези за Карагеоргиево, Пещерско, Тополица и Мъглен, както и пътят Крумово градище - Венец – Церковски, който се намира в община Карнобат.

Традиционно най-тежка е ситуацията в планинската община Руен, където няколко населени места са откъснати заради обилния сняг.

Към момента пътните трасета се почистват и опесъчават, но на места е невъзможно поради лошите метеорологични условия.

До петък учениците в общините Айтос и Сунгурларе ще са във ваканция, тъй като снеговалежът е усложнил пътната обстановка и децата не могат да бъдат извозвани.

Авария в айтоското Пещерско е оставило без ток цялото населено място. Ел. захранване няма и в село Мъглен, към момента екипи се опитват да отсранят повредата. Проблеми с ел. захранването и аварии има и в Каблешково, Поморие, Ахелой, Слънчев бряг и част от Свети Влас. Заради голяма авария в карнобатското село Крушево вече четвърти ден няма ток. 

От полицията призоваха водачите да не предприемат пътувания в близките часове, а в случай, че тръгнат на път движението да се осъществява само с подходящи гуми, при съобразена с пътните условия скорост и при спазване указанията на контролните органи и въведените ограничения за пътуване с вериги.