Рафи тегли кредит за апартамент в София

София Лайф

29-01-2014, 20:14

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рафи стяга щур купон за рождения си ден днес

Баща му и майка му ще му помогнат за жилището за около 50 бона, което ще е готово чак през април

Поп певецът Рафи вече няма да живее при мама и тате в Бургас и се мести в нов собствен дом. Чаровният изпълнител решил да си направи подарък за 21-я си рожден ден, който е днес - нов апартамент в София.

Откакто се подвизава в столицата и повечето ангажименти са му там, певецът плащал по 450 лв месечен наем за апартаментче в квартал. „Изток". Рафи обаче с типична арменска точност преценил, че ще му е по-изгодно да си купи жилище в столицата, отколкото да продължава да живее по квартири.

Заради кризата в строителния сектор и доста падналите цени, бургазлията си самоподарил апартамент в престижния, населен с артисти и телевизионери квартал „Лозенец". Двустайното чисто ново жилище той ще получи на шпакловка и замазка директно от строителя, без последници и ще му струва около 48 000 евро.

Рафи призна, че имал скромни спестявания, затова разчитал на баща си да му помогне да сключи сделката. Неговото семейството ще тегли кредите само за обзавеждане. Доскоро певецът твърдеше, че няма пари за нищо и едва се изхранва, а част от хонорарите праща на смейството си, но явно е поскътал нещичко настрани.

„Откакто съм в София съм броил близо 12 000 за наеми - пари, хвърлени на вятъра, пресмята арменецът. Сега месечната ми вноска към банката ще е доста по-малка от наема ми", доволен е бургазлията.

Очаква се сделката да бъде изповядана през февруари, но Рафи ще се нанесе окончателно в дома си чак през април. Дотогава баща му ще му помогне заедно с приятели и майстори с обзавеждането и довършителните дейности. Майка му също ще помага.

Този факт означава, че певецът се е сбогувал с мечтата си да следва в Англия и да праи кариера там. Говори се и че по арменска линия Маги Халваджиян го е взел под крилото си и ще му осигурява различни ангажименти с прилични хонорари, както миналата година в „Като две капки вода".