Железни нерви: Младежи стоят на пътя на танк (ВИДЕО)

Животът

30-01-2014, 07:20

Снимка:

Интернет

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

По изумителен начин проверяват спирачките на 62-тонната машина

На пръв поглед човек би помислил, че на това видео е събран хор, който чака своята публика, за да изпълни няколко песни. Това впечатление обаче бързо се променя в ужас, когато в кадър се появява 62-тонен танк, летящ с бясна скорост към младежите.

Именно тогава човек осъзнава, че те напълно умишлено стоят на военния пътя и не помръдват. Всъщност младежите участват във военен експеримент имащ за цел да провери спирачките на огромната машина. Тестът е проведен в Холандия, а машината е тежащия 62,3 тона танк Леопард 2. На клипа се вижда как някои от 23-мата доброволци започват да губят самообладание и нервно поглеждат назад към връхлитащия ги танк. За тяхно щастие обаче, тежката машина спира едва на около метър и половина от тях. Това води до въздишки на облекчение и усмивки по лицата им.

Леопард 2 се смята от мнозина специалисти за един от най-добрите танкове. Той е произведен в Германия и за пръв път е използван в бойна обстановка през 1979 година. Леопард 2 замени парвоначалния модел Леопард 1 и е основният танк на Вермахта. Различни негови модификации са на въобръжение в общо 13 европейски държави, както и някои извън Стария континент. Досега са произведени близо 3500 бройки от този модел.