Белгийски инвеститори с интерес към Пловдив

Мисия Пловдив

30-01-2014, 07:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Делегацията ще се запознае с възможностите за инвестиране в "Тракия икономическа зона“

Белгийска бизнес делегация, водена от Жоел Брансън - декан на факултета по икономика и бизнес „Солвей” към Свободен университет Брюксел, пристига днес в Пловдив. Визитата се организира от проф. Жак Вилрокс, председател на Белгийско-Българската асоциация Best2B и „Респект консулт“, дружеството, съучредител на пловдивския офис на асоциацията.

„3 месеца след като белгийският посланик откри клон на Best2B в Града под тепетата вече реално работим по 3 проекта с чужди компании. Този факт говори, че европейските предприемачи имат интерес към България и когато имат доверен местен партньор взимат по-лесно решение да инвестират“, посочи Катерина Гушкова, управляващ съдружник на „Респект консулт“.

По програма белгийската делегация ще се запознае с възможностите за инвестиране в един от най-мащабните български проекти - „Тракия икономическа зона“. Групата бизнесмени ще бъде посрещната първо в пловдивския офис на Best2B в комплекс „Хеброс“, където ще бъдат обсъдени настоящи и бъдещи съвместни проекти.