Медицинският университет с ново отличие

Мисия Пловдив

30-01-2014, 10:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Получи награда за активно участие в "Учене през целия живот"

Медицински университет - Пловдив получи награда за добра работа по дейност "Интензивни програми" на най-голямата европейска програма за обучение "Учене през целия живот" - подпрограма на Еразъм.

Той е единственият университет от 31 ВУЗ-а в страната, отличен със сертификат за качествено изпълнение на съвместна интензивна програма с чуждестранни партньори.

Наградата е признание за провеждания успешно втора година "Интегриращ курс по нуклеарна фармация за студенти по фармация, медицина, медицинска физика и радиохимия."

Искам да подчертая, че успехите на МУ-Пловдив в програми "Еразъм" са резултат от усилията на всички участници – преподаватели и студенти, на тяхната активност и вдъхновение, заяви заместник-ректорът на МУ-Пловдив проф. Мариана Мурджева.

"Еразъм" е програма на Европейския съюз за студентски и преподавателски обмен с цел обучение и стаж в чужбина. Тя е част от стратегията за борба с младежката безработица на Европейския съюз. Програмата оказва подкрепа в постигането на модерно висше образование, поддържащо по-тесни връзки между академичните институции и работодателите.