Бургаски депутат дари над 100 книги на читалище в айтоско село

Мисия Бургас

30-01-2014, 11:41

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски депутати дариха 7500 лв. за две деца със захарен диабет

По време на посещението си в с. Пирне, д-р Милева проведе приемна среща с хората там

Народният представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева дари над 100 книги на читалище „Пробуда 1925” в с. Пирне, община Айтос. Издания от личната библиотека на бургаската депутатка от различни жанрове бяха връчени на секретаря на читалището Янка Чанева. Събитието уважиха още кметът на селото Манчо Железов, общинският ръководител на ГЕРБ-Айтос Красимир Енчев и Мая Въжарова, член на общинското ръководство на партията. По време на дарението техническият секретар на ГЕРБ-Айтос също се записа за читател, а част от новите книги веднага бяха взети от жители на селото.

„При едно от посещенията ми в селото по време на предизборната кампания през месец май, посетих местната библиотека заедно с кмета на селото. Тогава поех ангажимент да помогна с обогатяване на литературния фонд. Сред отлично запазените издания има както класики на автори като Агата Кристи, така и много нови романи на Джон Гришам например. Читалище „Пробуда 1925” е с дългогодишна история, развива богата и многообразна дейност, надявам се все повече хора да го посещават и то да се модернизира”, коментира народният представител от ГЕРБ.

По време на посещението си в с. Пирне, д-р Милева проведе приемна с гражданите. Тя обсъди актуални въпроси и проблеми, свързани с живота на местните хора. Част от тях бяха свързани с нужда от ремонт на киносалона в селото, проблеми с канализационната мрежа, както и въпроси от социален  характер.

„По време на разговорите ми с жителите на айтоското село бяха обсъдени и проблеми от здравен характер. Родители на 12-годишно момченце с психично заболяване споделиха за забавено явяване пред ТЕЛК-Бургас. По този начин те не могат да кандидатстват по социални програми и да наемат асистент. Поела съм ангажимент да придвижа случая и той бързо да бъде решен”, коментира д-р Милева.