Оставиха трима сливенски наркодилъри в ареста

Крими

30-01-2014, 16:14

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БМВ с амфети заведе разследващи до нарколаборатирия в Сливен

Решението на съда е окончателно

Апелативен съд – Бургас потвърди наложената на Радостин Ганев, Васил Москов и Георги Георгиев от Сливен мярка за неотклонение задържане под стража.

Те са обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР-Сливен за разпространение на наркотици.

Москов е привлечен да отговаря за това, че на 21.04.2014 г. е държал 133 дози марихуана без надлежно разрешително с цел разпространение.

Ганев е обвиняем за това, че на 06.12.2013 г. в гр. Сливен в съучастие с друго лице е държал с цел разпространение47 грамамарихуана.

Георгиев е привлечен като обвиняем за същото деяние, както и за това, че е придобил и държал в с. Мечкарево, община Сливен на огнестрелно оръжие – пушка марка „TEMEL” и патрон, и по две обвинения за принуда на друго лице да разпространява наркотично вещество.

Тримата обжалват пред въззивния съд определението на Окръжен съд – Сливен, с което на 24.01.2014 г. им е наложил на мярка за неотклонение задържане под стража.

След като разгледа обжалвания съдебен акт и представените доказателствата по делото, и като съобрази заявените от страните становища в процеса днес, Апелативен съд – Бургас, намери, че мярката за неотклонение на всеки от тях е правилно и законосъобразно постановена. Съдебният състав посочи, че разследването е в самото начало. Предстои по него да бъдат извършени допълнителни процесуално-следствени действия и да бъдат събрани още доказателства за вината им. Тогава могат бъдат прецизирани повдигнатите им обвинения.

На този етап от разследването, съдът  не споделя доводите на адвокатите на Георгиев и Ганев, че нямат съпричастност към престъплението, за което са привлечени да отговарят.

Съдът приема, че от представените доказателства може да се изведе обосновано предположение за авторство на обвиняемите на престъпленията, за които са привлечени да отговарят. Те са тежки умишлени и това сочи висока степен на обществена опасност  на техните личности. Съдът намира, че съществува реална опасност те да се укрият или да сторят друго деяние, за да попречат за разкриване на обективната истина.

Определението на Апелативен съд – Бургас, е окончателно.