Стара Загора кандидатства с проект "Красива България"

Мечките от Зоопрака ще се движат в "зелена гора"

Първо заседание на Общински съвет Стара Загора за новата година.

С 44 гласа „за“ беше приета извънредно внесената точка за даване на съгласие Община Стара Загора да кандидатства по проект „Красива България“ към МТСП и да получи финансиране за извършване на ремонт на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858 г“.

По време на сесията бяха гласувани кандидатурите за управители на две общински дружества. На поста в „Мересев“ ЕООД остава досегашният Таня Славова. „Обредни дейности“ ЕООД  е с нов управител – Белчо Белчев, за когото гласуваха 38 от общинските съветници.

По време на януарската сесия Общинският съвет прие и доклад за работата на обществения посредник за изминалата година на територията на община Стара Загора, както и отчет за дейността на Общинския съвет за периода юли-декември 2013 година.

Общинският съвет в Стара Загора одобри с 39 гласа предложението на кмета Живко Тодоров да бъдат предоставени за ползване 60 000 кв.м в парк „Митрополит Методи Кусев“ (Аязмото) за нуждите на Зоопарка. Идеята е да бъде осъществен проект за изграждане на „зелена гора“, в която да се движат свободно кафяви мечки.