Температурите в петък - мощно надолу!

Мисия Пловдив

30-01-2014, 17:52

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив по обяд термометърът едва ще докосне нулата

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, в низините - с намалена видимост. В Пловдив температурите чак по обяд ще достигнат нулата, но през по-голямата част от деня ще е от -6° до -1°.

На отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще остане с източна компонента, покрай река Дунав и в източните райони - умерен. Студено време, особено в Северна България, където минималните температури ще са между минус 15° и минус 10°, а и дневните ще останат отрицателни - между минус 9° и минус 5°. В Южна България минимални температури - предимно между минус 8° и минус 3°, през деня ще се затопли и максималните ще са от минус 1° до 4°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще остане ветровито - с умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - малко над нулата. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е от юг-югоизток, предимно умерен. Слабо ще се затопли - максимална температура на 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - минус 4°.