Афишът на Операта в Месеца на любовта

Вижте програмата на Държавна опера - Стара Загора за февруари

На 3 февруари Държавна опера - Стара Загора ще представи танцовия спектакъл "Споделено пространство", който е една съвременна приказка без край за света на модерния човек, за неговите усещания в танца, за ролите в живота, които всяка сутрин обличаме като свои дрехи.
Специалната цена на билета за това представление в специалния месец на любовта е 6 лева, съобщиха от пресцентъра.
На 5 февруари във фоайето на Операта може да гледате камерната постановка "Дидона и Еней" от Хенри Пърсел – едно вълнуващо приключение с древния мит за великата обречена любов, украсено с разкошна музика. От премиерата си през месец ноември миналата година досега този спектакъл се радва на много голям интерес.

Операта "Любовен еликсир" от Гаетано Доницети можете да гледате на 11 февруари. В тази постановка ще гостуват певци със световна кариера като Илина Михайлова и Деян Вачков. Ще видите и любимците на публиката Анна Дитри, Георги Динев, Иван Кабамитов и др. Специалната цена на билета е 6 лева.
В Деня на влюбените – Свети Валентин (14 февруари), Операта ще представи на сцената една от най-красивите любовни истории на всички времена, пресъздадена в "Травиата" на великия Верди. В нея ще участват баритонът Крум Гълъбов в ролята на Жорж Жермон и Илина Михайлова в ролята на Виолета Валери. Алфред ще е талантливият и артистичен Марк Фаулър. По традиция три двойки, които са закупили билети, ще получат подарък от Операта. Билетите отново са по 6 лева.
На 19 февруари ще бъде представена оперетата "Царицата на чардаша" от Имре Калман – бляскава, пищна постановка на Старозагорската опера. Солисти ще са любимците на публиката – Шмилена и Георги Султанови, Георги Динев, Яница Нешева, Николай Априлов, Диана Найденова, Симеон Симеонов и др.

Месец февруари символично завършва в афиша на Операта с красив край за любовта – какъвто е краят на най-новата постановка "Крал за един ден" от Джузепе Верди. На 26 февруари ще може да видите тази изящна, изключително зрелищна и наситена с красива музика комична опера, чиято премиера бе в края на месец януари.

Информация и заявки можете да получите в Билетен център, чието работно  време е от 9:00 до 19:00 часа без прекъсване. Билети за представленията на Държавна опера - Стара Загора се продават и на билетна каса в Туристически информационен център (под Художествена галерия Стара Загора), бул. Руски № 27.