Нефтохимик тренира в Славейков

Продължава търсенето на финансиране за отбора, без което продължаването на участието на „нафтата” в „А” група е под сериозна въпросителна

Студеното време и липсата на добър терен за подготовка, пратиха елитния Нефтохимик да тренира на спортния комплекс в Славейков. Там футболистите въртяха обиколки на лекоатлетическата писта за физическа издръжливост и бързина. След сериозното бягане, което направи тимът, играчите получиха два дни почивка. Следващата тренировка на отбора ще е в понеделник, като според атмосферните условия ще бъде взето решение къде да бъде проведена. Във вторник пък отборът ще изиграе поредната си контрола, която ще бъде срещу тима на Дунав Русе.

Неприятната констатация, която направи спортно-техническия щаб на отбора след контролата с Несебър обаче са многото контузии, които са и вследствие на студеното време и твърдите терени в този период от годината. Няколко от основните футболисти, освен оперираният по- рано днес  Симеон Златев, също се оплакват от различни травми. Сред тях са почти несменяемите титуляри Коста Янев, Любчо Божинов и Михаел Орачев. Други играчи са с по-леки оплаквания, които ще отшумят до няколко дни.

Продължава и търсенето на финансиране за отбора, без което продължаването на участието на „нафтата” в „А” група е под сериозна въпросителна. Въпреки усилията на ръководството до този момент никой не е откликнал на призивите за спонсорство. Като основна причина за този факт се изтъква липсата на база - както за тренировки, така и стадион за провеждането на мачовете на отбора.