Студент направи рокля от презервативи

Животът

31-01-2014, 15:39

Снимка:

Odditycentral

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дрехата е кръстена "Разрушаване на табуто за кондомите"

Виетнамският студент Нгуен Мин Туан създаде рокля, която е направена изцяло от презервативи. Уникалната дреха е негов проект по случай завършването му в университета Ван Ланг, пише Odditycentral.

Роклята има и собствено име - "Разрушаване на табуто за кондомите", и е направена от 700 презерватива.

Туан казва, че идеята му била да подбуди осъзнаването от употребата на кондоми сред виетнамския народ. Според него отношението на виетнамците спрямо секса и най-вече безопасния секс има нужда от промяна. Така той решава да направи дрехата част от Световния ден против СПИН на 1-ви декември.

Самата дреха е много красива и вече получава комплименти от дизайнери и модели по цял свят. Всъщност ако дрехата не се гледа от близо, е трудно да се каже, че е направена от кондоми. Роклята е доста разчупена и дизайнът й позволява да се носи от жени с различни фигури.

Макар латексът да е използван и преди за създаване на дрехи, това е може би първият път, когато една дреха е направена изцяло от презервативи. Все пак е малко вероятно тази рокля да се появи в големи магазини или молове.

Все пак за жените може би ще бъде странно да носят рокля, създадена от кондоми, без значение колко е хубава. Не е ясно още и какво възнамерява да прави самият Туан със своето творение. Засега е щастлив от факта, че може да повлияе на хората по отношение на използването на презервативи и водене на безопасен полов живот. / inews.bg