Марица чака Левски пред пълни трибуни в залата на ПУ

Спорт

31-01-2014, 17:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дай Боже новото място да се превърне в крепост за нашия отбор, надява се треньорът на пловдивчанки Иван Петков

Женският отбор на Марица (Пловдив) очаква да се изправи срещу преследвача си в Националната волейболна лига Левски (София) пред пълни трибуни в зала Пловдивски университет.

Голямото дерби на тазгодишното първенство между жълти и сини ще се състои в съботния следобед на 1 февруари от 17:00 часа, а изходът от него ще има решаваща роля за първото място от редовния сезон и съответно за разпределянето на медалите.

До този момент съставите на Иван Петков и Радослав Бакърджиев се срещнаха два пъти в шампионата.  Марица надигра софиянки в столичната зала Христо Ботев с 3:1, но отстъпи с 0:3 само преди две седмици в своята зала Олимпиада, което е и единствената загуба на пловдивчанки до момента.

Те се надяват с подкрепата на своите фенове в новото съоръжение на ПУ в квартал Каршияка да вземат реванш от Левски и отново да успеят да увеличат аванса си в класирането, който в момента е 3 точки.

“Когато се подготвяме за мачовете с Левски и ЦСКА-Демакс (София), самата седмица протича по малко по-различен начин", заяви наставникът на Марица Иван Петков.

“Момичетата работят по-ентусиазирано, с по-голямо желание и повече внимание. Така беше и през тази седмица. Определено имаме настроение, имаме желание за победа и с нетърпение чакаме утрешния мач. Нямаме здравословни проблеми, освен обичайните леки настинки, леки неразположения, но това са нормални неща във всеки един отбор. Имаме хора и имаме варианти да се оправяме с тези неща.

В новата зала ни е малко странно. Приятно е за тренировка, приятно е за работа, приятно е по време на мач. Хубавите неща се приемат с позитивно отношение от всички. Доколкото знам, и на публиката и е харесало по време на мача с ЕПУ (Перник) миналата седмица. Но понеже в зала с такива големи размери не сме играли в България, ни е нужно време, за да свикнем. Дай боже, тази зала да се превърне в една крепост за нашия отбор”.