Меси от Любимец идва в Спартак 1918

Халфът няма да кара проби на Коритото

Нов футболист се очаква да се присъедини към Спартак 1918 утре или в неделя. Това е халфът Иван Минчев известен като Меси от Любимец. Атанас Атанасов - Орела се разбра днес следобед с ръководството, като футболистът няма да кара пробен период, а веднага ще подпише договор със соколите.

Очаква се Минчев да вземе участие в мача с Арарат от турнира Албена къп в понеделник. 23-годишният футболист е възпитаник на академията на Литекс. През януари халфът се пробва в Черноморец Бургас, но след като Херо не му предложи договор, Минчев прие офертата на Орела. На този етап, Минчев се очертава като най-успешното ново попълнение в селекцията на Атанас Атанасов. До този момент лидер в това отношение бе стражът Петър Денчев.

Минчев е роден на 28 май 1991 г. в град Казанлък. Талантът играе успешно както в средата на терена, така и по лявото крило, като предимството му е, че може да играе с ляв крак. Минчев е висок 168 см. и тежи 64 кг.. Започва да тренира на 8 години. Първият отбор на Иван е Розова Долина (Казанлък).