Синоптици: Февруари ще е топъл, с малко дъжд и сняг

Животът

01-02-2014, 10:23

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса. Най-високите - между 15 и 20 градуса

Валежите през февруари да бъде около и над нормата, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология. Средната месечна температура за месеца в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието – между 1 и 5 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 4 градуса.

В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса. Най-високите температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.

В началото на първото десетдневие ще преобладава облачно време, влажно, на места в равнините ще има и мъгли. Очакват се и чести превалявания, засега е по-вероятно да са предимно слаби, с изключение на 2-ри, когато на места е възможно да са и умерени. Временно ще се затопли и в голяма част от страната валежите ще са и от дъжд, и от сняг, и ще има условия за поледици.

През втората половина на десетдневието има тенденция към намаляване на условията за валежи, температурите постепенно ще се повишават.

През второто десетдневие ще е по-топло от обичайното, особено в началото, тогава се очакват се повече спокойни дни, със слънце. Вероятност за превалявания има около средата на десетдневието, след което времето ще е по-променливо.

През третото десетдневие по-голяма е вероятността през повечето дни да остане сравнително топло и с разкъсана облачност, до слънчево; а в началото и в средата е възможно да има превалявания.

Един от най-популярните  руски сайтове, gismeteo.ru, предсказа до кога точно ще се задържи зимата у нас. Студът в страната ще трае до края на януари. Прогнозата за месец февруари обаче е крайно любитна. Според изданието през целия месец ще преобладават положителните температури, като още първата седмица те ще достигнат до + 9 градуса.

Ще последва захлаждане, а разликата в минималните и максималните температури ще надминава 10- 12 градуса. Най-голямо впечатление прави последната седмица и конкретно дните от 19 до 23-и, тогава прогнозата е максималните температури да са от 12 до цели 16 градуса.