Най-добрите добруджански вина се срещнаха в Мол (снимки)

Животът

02-02-2014, 12:07

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Наздраве!

Празникът на домашното добруджанско вино, организиран за поредна година в Мол Варна в чест на покровителя на лозята Трифон Зарезан, вдигна градуса на настроението сред посетителите на търговския център в събота. Сцената, на която талантливите самодейци от село Гурково и  Дуранкулак пяха, танцуваха и демонстрираха старите занаяти, а майсторите винари от цяла Добруджа сравняваха качествата на гроздовите еликсири от реколта 2013.

След дълга и прецизна дегустация на представените домашни вина – произведени от характерни за Добруджа сортове грозде, расли в лозя от региона, журито от лицензирани енолози и сомелиери определи победителите.

В категорията „Червено вино“ първото място грабна Димитър Димитров от Шабла с вино от букет местни сортове, втори се нареди Иван Димитров от Балчик, а трета - Недка Банкова от с. Гурково, които се състезаваха с вино от сорта нохан. За победител в категорията „Бяло вино“ бе определен еликсирът от букет сортове на Димитър Димитров, най-добро „Розе“ бе произвел Желко Желязков от Дуранкулак, също от сорта нохан.