Феновете предупредиха кмета на Пловдив за протестите

Спорт

02-02-2014, 12:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 7 и 14 февруари ще сме пред Съдебна палата, обявиха в писмо до Иван Тотев от Сдружението на футболните привърженици

Футболни фенове от цялата страна информираха кмета на Пловдив Иван Тотев за предстоящите протести от тяхна страна в града. Това стана чрез официално писмо от Сдружението на българските футболни привърженици.

Текстът бе разпространен в социалната мрежа Фейсбук от председателя на сдружението Елена Ваташка.

Ето и писмото до инж. Иван Тотев:

Уважаеми Г-н Тотев,

Уведомяваме Ви, че като сдружение с идеална цел възнамеряваме да организираме протестни прояви по повод опити за неправомерно предоставяне на държавни и общински имоти на Главното и районните мюфтийства. Протестите ще са под наслов „Запазете историческата памет, не връщайте историята назад!"

Тъй като се очакват значителен брой дела в тази връзка да бъдат гледани от органи на правосъдната система в гр.Пловдив, Ви уведомяваме, че ще проведем серия от протестни прояви.

На първо време ще бъдем съпричастни към следните дела:

1. На 07.02.2014г. Пловдивски окръжен съд, първоинстанционно дело за имоти находящи се в гр. Провдив. Проявата ще трае 30 минути преди обявения начален час за делото до един час след закриване на съответното съдебно заседание.

2. На14.02.2014г. Пловдивски апелативен съд, второинстанционно дело за имот в Карлово. Проявата ще трае 30 минути преди обявения начален час за делото до един час след закриване на съответното съдебно заседание.

В случай, че някои от обявените дела бъдат отложени в последния момент, ние няма да сме в състояние да отменим протестната проява.

Искам да Ви уверя, че в средите на нашето сдружение хората имат различни политически възгледи и уважават политическите възгледи на другите граждани. Единственият възглед, който е обединяващ за хората във футболните фен среди, е силното родолюбие.

Моля за Вашето съдействие, в случай, че политически партии заявят протест на същите места в същите дни и часове, да направите всичко възможно нашето протестно събитие да не съвпада с тяхното, за да бъдат избегнати възможни проблеми и напрежение.

В нашите публични изявления преди протестите ще призовем нашите привърженици да не носят клубни шалчета и знамена, а другите граждани, които ще се присъединят към протеста, да не носят партийни знамена и партийни символи.

Нашето разбиране е, че на тези протести е редно да има само български национални знамена, или български знамена от по-стари исторически епохи, като Априлското въстание, руско-турската Освободителна война от 1878г., Балканската война и др.

Изразявам готовност да участвам, заедно с членове на УС на сдружението от Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, в предварителна среща с представители на Вашата администрация и органите на МВР, за да се уточнят всички организационни въпроси по провеждане на протестните прояви.

27.01.2014г. С уважение:

С о ф и я /Е.Ваташка/
Председател

Решението е взето от привърженици на Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Берое Стара Загора, Пирин Благоевград, Етър Велико Търново, Нефтохимик Бургас и Пирин Гоце Делчев.