Дейвид Бекъм луд по Лего

Звездата обича да се занимава с легендарния конструктор

През звездната си кариера той направи така, че футболът да изглежда като детска игра. И точно това прави Дейвид Бекъм след като се оттегли от терена – бившият капитан на Англия за пореден път разкри, че е луд по детските конструктори с марка Лего.

Пред списание Съндей Таймс Дейвид Бекъм отново потвърди, че е голям фен на Лего и играта с него го успокоява. Бившият футболист толкова много обича популярната играчка, че наскоро дори е отделил 210 паунда за модел на лондонския Тауър Бридж, направен от 1000 блокчета. Той е дълъг близо метър, има 80 прозореца и дори черно такси, което преминава по него. Това обаче не е нищо сравнено с друга подобна придобивка на Бекъм – двореца Тадж Махал. Колекционерското издание на Лего е съставено от 5900 елемента и достига цена от 2900 паунда.

В интервюто футболната звезда разказва също за това как преминава един нормален ден в новия му дом в Кенсингтън, Западен Лондон. Дейвид Бекъм разкрива, че му отнема едва 5 минути да се подготви за деня. Той обича да се отбива в местна кръчма за по бира и да разговаря с приятели. Здездата на световния футбол се разтоварва от напрежението като готви или като си налива чаша червено вино.