Бум на нападения с ножове в бургаски дискотеки

Собственици и охранители крият от полицията

Сериозно са се повишили сбиванията и нападенията  с ножове в нощните заведения в Бургас, научи burgas.utre.bg. Само за последния месец в дискотеките в морския град са станали няколко масови мелета, при които като по чудо не се е стигнало до смъртни случаи.

От полицията съобщиха,  че умишлено не са уведомявани за подобни инциденти, за да не се урони престижа на заведенията. „Нямаме данни за подобни инциденти, защото никой не се е оплакал. Някои от заведенията умишлено крият от полицията. Ние не можем да се самосезираме на базата на слухове. Можем да правим проверки вътре в заведенията единствено за наличието на непълнолетни, а не да претърсваме хората за оръжие. Това е работа на частните охранители в нощните клубове”, заяви за burgas.utre.bg говорителят на ОД МВР – Бургас Цветелина Рандева.

В повечето случаи охранителите на нощните клубове изкарват извън пределите на заведението „провинилите се” клиенти и едва тогава сигнализират органите на реда. По последни данни на полицията само за изминалия уикенд в Бургас са станали два такива инцидента. Единият дори е с участието на човек от охраната на дискотеката, който нанася побой на трима клиенти.