След предписанията за непочистени пространства идват актове

Мисия Добрич

03-02-2014, 14:17

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

В дните на усложнена зимна обстановка и интензивен снеговалеж Община град Добрич и операторът по зимно поддържане на улици и булеварди са мобилизирали сили в своята работа до краен предел, това заяви зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.
Освен 6-те специализирани коли на оператора "АСА България" в почистването в трите най-тежки дни - след сряда, са се включили още 11 малогабаритни машини, осигурени от община Добрич.
Изключително полезна е била малогабаритната техника, защото половината от уличната мрежа в Добрич не позволява влизане на машини с голямо гребло поради теснотата на отсечките. Допълнително е била усложнена ситуацията от факта, че в града няма улица, където да не са паркирани автомобили на пътното платно, което също затруднява почистването му от сняг с машини. Въпреки всички трудности не е допуснато от оператора преустановяване на движението на автомобили по основните булеварди и улици.
Арх. Ганчев допълни, че през почивните дни се е работело основно на повикване, като са почиствани от сняг второстепенни улици, които не са предмет на договора на общината с оператора, но се е налагало да бъде осигурена проходимост.
Проверка на общинарите показала, че най-зле е изчистено около блоковете, а търговци и фирми се ограничавали само в малка площ пред обектите си. Крайно време е освен предписания, да се съставят актове, заяви на днешната оперативка кметът Детелина Николова.