"Дон Жуан"- хитът на сезона в Бургаска опера

Мисия Бургас

03-02-2014, 15:49

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

През февруари следват балетния спектакъл "Една нощ в Париж“ и операта "Манон Леско"

Със "Службогонци" стартира зимната програма на Бургаската опера. Вечно актуалната комедия на Иван Вазов за ламтежите на мераклиите за държавна служба ще се играе на 4 февруари, от 19:00 часа.

На 7 февруари прочутият прелъстител Дон Жуан ще посети Бургас след "отсъствие" от няколко години, за да произнесе вечната си реплика за виното и жените като смисъл на живота. Операта на Моцарт ще може да се види седмица преди Свети Валентин под режисурата на директора на културния институт Александър Текелиев. Същото представление ще бъде поставено премиерно във Варна на 21 февруари.

Следващото заглавие от афиша ще покаже през какво е готова да премине истинската любов. Всички, които се чудят как да изненадат половинките си за празника на влюбените, могат да ги заведат на "Манон Леско" от Джакомо Пучини. На 14 февруари, на сцената на Бургаската опера, ще властват страст, съблазън и опасни авантюри, благодарение на красивата Манон Леско.

 

На 19 февруари балетът "Една нощ в Париж" ще пренесе публиката в атмосферата на френско вариете, с помощта на красива хореография и костюми. Балетът е по музика на Малер и Рахманинов, като на сцената ще прозвучат най-известните песни на врабчето на Париж - Едит Пиаф.