Министър Папазов: Работим за разрешаване на кризата по турската граница

Животът

03-02-2014, 15:59

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Границата ни с Турция е затворена

По последни данни на границата се е образувала двукилометрова опашка от камиони

Българското правителство работи активно заедно с превозвачите в страната по изготвяне на единна позиция, с която да се защитят националните интереси. Това заяви пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод усложнената обстановка на българо-турската граница.

"Трябва да се намери решението в разумен диалог, който вече сме започнали. В петък имахме среща с турския посланик, дискутирахме този въпрос. Но без да се подпише двустранният протокол, няма как да стане това, което те искат ", заяви Папазов.

По последни данни на границата се е образувала двукилометрова опашка от камиони заради нерешени въпроси относно издаването на разрешителни за пътуване и транзит между държавите. Проблемът възникна преди дни, когато турската страна обяви, че едностранно прекратява действието на издадените на българските превозвачи разрешителни за транзитен превоз през територията си. Страната ни пък предприе подобни действия за турските камиони.