АБВ разкрива офис в Добрич

Мисия Добрич

03-02-2014, 17:27

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП – Добрич се разграничи от председателя си Владимир Калчев

Владимир Калчев е подал оставка като председател на общинската организация на БСП-Добрич

Проектът АБВ ще има офис в Добрич и той ще заработи в сряда. Това съобщи в ефира на радио „Добруджа" Владимир Калчев, който се присъедини към проекта на президента Георги Първанов. На откриването на офис, който ще се намира на ул. „Екзарх Антим", се очаква да присъства и Румен Петков.
На заседание на националния съвет в събота Калчев бе сред 13-те социалисти, към които БСП свали политическото си доверие и ги изключи за една година от пленума.
Днес Владимир Калчев е подал оставка като председател на общинската организация на БСП-Добрич, а на по-късен етап ще подаде отвод за излизане от партията. Калчев заяви, че ще продължи да бъде общински съветник, но ще излезе от групата на БСП и ще бъде независим.
Лайтмотивът на решението на Националния съвет от събота бе да ни поставят в обяснителен режим, да сплаша хората в организацията, че тези, които мислят различно, това ги чака., каза още Владимир Калчев. Той не пожела да коментира неговите съпартийци от Добрич, които се разграничиха от действията му в декларация, още преди Националния съвет. Аз имам своите морални съображения срещу ръководството на БСП, а не срещу самата партия, коментира Калчев и припомни, че и преди е изразявал недоволството си от решенията на партийното ръководство. Дори миналата година е поискал и оставката им, заради събитията от месец май, които доведоха до протестите.
АБВ ме спечели с моралната си позиция. Аз приех този проект като алтернатива в лявото пространство, каза още Калчев, като подчерта, че няма набелязани хора, които да се присъединят към АБВ. Целта ни не е да отцепваме хора от БСП, а да дадем възможност на хората да имат алтернатива. Изненадан съм от езика на омразата. Ръководството на БСП иска да неглижира АБВ, а същевременно изпитват някакъв ужас, каза още Калчев.
По думите му АБВ ще се яви на предстоящите евроизбори, като се регистрира като сдружение и се включи в коалиция с партия, която е регистрирана в ЦИК.