Кметът Николова откри изложението за семена

Мисия Добрич

04-02-2014, 12:49

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Изложението продължава до 8 февруари

Кметът на Добрич Детелина Николова откри 20-то издание на специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал”.

В юбилейното издание са представени семена за пролетни култури, семена за есенни култури, семена за зеленчукови култури, семена за цветя, посадъчен материал, торове, торо-почвени смески, инсектициди, хербициди, фунгициди, акарициди, биологични средства за растителна защита, парници и оранжерии, земеделска техника и специализирана литература.

Щандовете са разположени в Спортна зала „Добротица”, а форумът продължава до 8 февруари. Участниците тази година са над 50 фирми от страната и чужбина. „20 години не са никак малко и са свидетелство за това, че този традиционен вече форум години наред отговаря за нуждите на своите потребители и предлага всичко необходимо за развитието на семепроизводството. Обръщам се с благодарност към Асоциацията на семепроизводителите в България, към „Добрички панаир” АД и към всички онези, които с ангажираност, професионализъм и упорит труд създадоха и провеждат вече 20 години този форум тук, в Добруджа. Той е точката на съприкосновение на иновациите и науката с реалната земеделска практика. Тук е мястото да научите как да правите бизнеса си по-производителен, доходите – по-големи, продукцията – по-качествена”, заяви в приветственото си слово кметът на Добрич Детелина Николова. Тя изрази своята увереност, че богатите възможности на изложението ще продължат да събират все повече участници от България и чужбина.

Традиционно довечера ще бъдат връчени наградите „Български семепроизводител” и „Търговско представителство”.