Превозвачите поискаха проверки и оставки, започват протест

Мисия Пловдив

04-02-2014, 13:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Дадоха 15 дни срок за решение на проблема, в противен случай - спират автобусите си

От днес част от пловдивските превозвачи започват символичен протест. Това обявиха самите те на среща с областния управител Венцислав Каймаканов.

Ако исканията им не намерят решение до 15 дни, те са категорични, че градските и междуградските автобуси ще спрат работа за по един час за още 15 дни. Ако и след това не се намери решение на проблема, те ще обявят постоянни стачни действия, както и ще поискат оставката на зам.-кметът Държиков.

Представителите на бранша се оплакаха, че общината бави изготвянето на единни критерии и провеждане на прозрачна процедура на обществена поръчка за осемте транспортни линии, обслужвани от "Градски транспорт", а именно - автобуси с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.

Васил Пиронков, собственик на "Комексмаш - Васил Пиронков" ЕООД, поиска прозрачни критерии за провеждане на поръчката и се закани, че ако това не стане, той ще я обжалва отново в съда.

Управителят на "Хеброс Бус" Веселин Дошков също бе категоричен, че липсва всякаква прозрачност, а конкурсът се наглася в полза на "Автотранс Чолаков".

Чрез икономическа полиция областният управител Венцислав Каймаканов да предостави информация за продажбите на карти за градския транспорт от октомври 2012 до този момент, поиска още Дошков.

Какво искат превозвачите: автобусите да бъдат са стандарт Евро 3 и Евро 4, да бъдат с повече от 22 седящи места, да са климатизирини и нископодови и да има възможност в тях да се качват трудноподвижни лица.