ЕНЕРГО-ПРО отчита електромерите и през почивните дни

Мисия Добрич

04-02-2014, 16:07

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Отчетниците на ЕНЕРГО-ПРО продължиха да отчитат електромерите и през почивните дни. Тежката зимна обстановка и непроходимите пътища през изминалата седмица затрудниха служителите на компанията да достигнат до всички адреси. Веднага след спиране на снеговалежите и  нормализиране на пътната обстановка, отчетниците продължиха работата си с  ускорени  темпове, за да не се отклоняват от графика. Това наложи в почивните дни те да отчетат хиляди електромери в малките населени места и вилните зони  в областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен.

В много райони все още се налага отчетниците  да преодоляват снежни преспи, за да достигнат електромерните табла, а те често се оказват затрупани със сняг или обледени. „Справяме се въпреки трудностите, но това ни отнема много време. Например, днес трябваше да отчета електромер в табло, което беше затрупано в сняг. Трябваше да „пробия“ път през преспите, за да достигна до таблото, а след това да го почистя от сняг и лед, за да видя показанията на електромера.“, разказа в петък Тодор Иванов, отчетник в Първи мрежови измервателен район,  град Шумен.

Втора седмица отчетниците на ЕНЕРГО-ПРО работят в тежките зимни условия и се стремят да отчетат потреблението на всички клиенти. Да работят през почивните дни беше необходимо, за да компенсират забавянето през дните, когато достъпът до редица населени места беше ограничен.