В Община Своге предстои да се приготвят множество рибни шедьоври!

Животът

04-02-2014, 16:37

Автор:

SofiaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Защо е хубаво да ядем повече риба?

За участници в конкурсите са поканени всички кулинари от територията на Общината

Под мотото: „Риба в менюто си включи и енергия на тялото си подари!” се очаква да започнат, няколкото конкурса за приготвянето на най – атрактивна рецепта с риба на територията на Община Своге.

За участници в конкурсите са поканени всички кулинари от територията на Общината, в това число, любители и професионалисти.


Достатъчно е желаещите да заявят своето участие на телефон: 0884177217 и имейл: ribna.recepta@gmail.com
Датите за провеждане на конкурсите са: 8, 9, 22, 23 февруари и 8 и 9 март.
Изискването към състезателите е да приготвят предварително своите рибни специалитети и да ги представят пред публиката и журито на конкурсите.
Участниците ще бъдат оценявани от пет членно жури, което ще вземе под внимание: съставките на рецептата, начина на приготвяне, оргиналността на аранжиране на блюдото, както и атрактивностт на презентиране на ястието. Възможност за дегустация ще получи и всеки гост, посетил конкурсите.
Във всеки един от шестте предвидени конкурса, ще бъдат излъчени по трима победители, които ще получат страхотни награди.
След приключване на всичките конкурси, рецептите с имената на участниците ще бъдат публикувани в луксозен сборник с рибни рецепти, който ще бъде разпространен сред обществеността на Община Своге.
С организирането на конкурсите за приготвяне на най-атрактивна рецепта с риба и по-конкретно демонстрирането на различни начини на приготвянето й, организаторите целят да се насочочат вниманието на аудиторията към полезността и хранителната стойност на рибата и продуктите от аквакултура, което ще доведе до повишаване на потреблението на рибни продукти в района.
Конкурсът е част от проект: „Изпълнение на промоционална програма, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Своге“, по мярка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос №3 „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013г.