Добруджа 07 продължава в трети кръг за Купата на България

Добруджа 07 - Арда 3-0 /33:31, 25:12 и 25:15/

Възпитаниците на ст.треньора Мирослав Живков надиграха категорично с 3:0 гейма коравия тим на Арда Кърджали и продължават напред в борбата за Купата на България. В отделните части резултатът бе 33:31, 25:12 и 25:15. Както се вижда, най-завързан бе първи гейм, когато гостите стопиха разлиска от четири точки в самия край на гейма и се стигна до разиграване, спечелено в крайна сметка от домакините. Това пречупи духа на играчите на Арда и те не съумяха да се съвземат през другите два гейма. Жребият ще определи съперниците за следващия мач, който е насрочен за 11 февруари, вторник. В петък, на 7 февруари, отборът гостува на ЦСКА, пише ИА Добруджа.
 
Мирослав Живков, ст.треньор на Добруджа: Искам да поздравя момчетата и всички, които дойдоха да ни гледат в тази малка зала. Имахме сериозната подкрепа на публиката. Бяхме отговорни почти през цялото време и успяхме да победим един отбор, с който се играе много трудно. Определено отбор, който има добри характеристики и качества, умее да държи топката и е много трудно срещу него. Допуснахме грешки, за които трябва да работим. Например, когато имахме разлика в резултата в края на гейма, тогава мачът можеше да стане много труден, ако отборът от Кърджали беше спечелил първия гейм. Но успяхме да си успокоим играта и до голяма степен да изпълним това, което се искаше от всички. Трябва много да работим върху тези неща. Няма лесни съперници. Купата е турнир, в който трябва да спечелиш финала. Срещу ЦСКА си пожелавам да държим това ниво на игра и когато сме гости.
В четвъртък отборът пътува за София, където ще направи тренировка и ще се готви за мача в петък.
 
Йован Чулафич: Тук е много яко да се играе, защото ръководството в лицето на Младен Матеев и Веселин Велев е създало едни прекрасни условия и в рестранта и в хотела"Изида", просто няма какво повече да се желае. Играл съм на много различни места, но никъде не сме имали две зали, двама статистици, 14 момчета на тренировка. Ако махнем Италия, Франция и Русия, то може да се каже, че тук, в Добрич условията са едни от най-добрите. Мачът беше труден, още повече, че загубихме в Кърджали с 3:0 и имахме едно наум да не се случи пак същото. Но днес момчетата бяха феноменални и тези от миналогодишния състав и новите се раздадоха на 100 % и ако играем така, ще затрудняваме и ЦСКА и Марек и останалите класни отбори. Смятам, че Добруджа има сили да е веднага сред 4-те най-силни отбори в България, т.е. да е на пето място, но мач след мач ще си покаже.
Чулафич очаква всеки момент да му се роди дете, но се оплака, че времето е хладно и бебето не иска да излиза.
 
Веселин Велев, президент на ВК Добруджа 07: Публиката отново бе фактор за победата на отбора. Сега чакаме жребия, за да научим противника и от това ще научим къде ще бъде мача. Продължаваме да очакваме отговор от страна на БФВ дали ще получим домакинството на финалния турнир за Купата на България. И в Лигата и турнира ще търсим максималното- победа мач за мач. Новите ни чуждестранни спонсори са впечатлени от представянето на отбора и от класирането ни, независимо, че сме новаци в групата. Надявам се и останалите ни спонсори да са доволни от това, което правим. Определено е видно израстването на отбора в сравнение с първите мачове. Вече е налице и нужното самочувствие.
 
Иван Халачев, ст.треньоор на Арда, Кърджали бе любезен да отговори на въпроса защо отбори като Добруджа и Арда не могат навън да покажат това, което показват у дома.
- Защото не ни позволяват да играем, бе категоричен специалистът. Той прибави към това непознатата зала, тъмните участъци в нея, неподходяща за мач от такова ниво. Той прояви разбиране заради провеждащата се Борса за семена и каза- Аз затова не претендирам, иначе не бих се съгласил да играем в тая зала, която не отговаря на стандартите нито по отношение на височина, нито на осветеност, нито на отстояние. В крайна сметка той пожела успех на Добруджа в турнира.