Почина председателят на нотариусите в Югоизточна България

Новините

05-02-2014, 08:51

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Станка Стайкова е била покосена от инфаркт в дома си

Председателят на Регионалната Нотариална колегия за Югоизточна България Станка Стайкова е  била покосена от инфаркт снощи в дома си . Вчера Стайкова е била на работното си място до последно, не е имала сериозни оплаквания.

Стайкова е един от първите бургаски нотариуси след 1998 година. Преди това е работила като адвокат. Член е на Съвета при Нотариалната камара на Република България в София, през 2010 година е наградена като най-добър нотариус измежду 612 свои колеги от цялата страна.

Всепризната е заслугата й за утвърждаване престижа на нотариалната колегия в района на Апелативен съд – Бургас. По нейна инициатива през 2011 г. бе издаден каталог на нотариусите в Бургас, Ямбол и Сливен, който ги представя не само като специалисти в тяхната сфера, но и като хора с разнообразни таланти.Стайкова е автор на две книги. През 2010 г. тя представи у нас и в чужбина "Нотариални функции на българските консули". Втората й книга - "Нотариално право", се появи м.г.

Поклонението пред тленните останки на нотариус Станка Стайкова ще бъде в събота, 08.02 2014 г., от 12.00 часа в Ритуалната зала на гробищния парк.